Elina Rouhiainen - Susiraja: Jäljitetty

Nuortenkirjallisuus, ihmissudet, suomalainen nuortenkirjallisuus, paranormaali romantiikka, urbaani fantasia

Ilmestynyt vuonna 2014 (kustannusosakeyhtiö Tammi)

Sarja: Susiraja, #3




"Paluu Helsinkiin ja elämä taideopiskelijana ei olekaan Raisan odotusten mukaista, eivätkä muistot Hukkavaarasta ja Mikaelista anna rauhaa. Vampyyriystävä Konstan perustamalla klubilla yliluonnollinen väki kokoontuu juhlimaan Helsingin yössä... Konstan avulla Raisa pääsee kadonneen kaksoisveljensä Mitjan jäljille, ja pitkään piinanneet salaisuudet alkavat viimein saada valaistusta. Seikkailu johdattaa sisarukset Kreikkaan, kätketylle daimonien saarelle – ja huimaan pakomatkaan."


- takakannen kertomaa, Tammi

Huikean Susiraja-sarjan kolmannessa osassa Raisa saa huomata, ettei ole missään turvassa.
Kirjan kansikuva 
Arvioni:

Jäljitetty tuntui minusta aluksi hieman irralliselta edeltäjiinsä nähden, enimmäkseen varmaan Kreikan ja Raisan kaksoiveljen Mitjan takia. Alku sai minut suorastaan hämmentymään: yhtäkkiä tapahtumat olivatkin siirtyneet Kreikan saarelle, Mitja oli astunut kuvioihin ja Raisa oli noin vain ykskaks saanut tietää, mikä hän on. Sopeuduin tähän kuitenkin nopeasti, vaikka tapahtumat olivat makuuni melko äkillisiä.

Pidin siitä, kuinka Kreikassa olo pehmitti päähenkilö Raisaa, joka on muuten niin hermoileva, näsäviisas ja synkkä. Hänestä paljastui aivan uusia luonteepiirteitä, jotka toivat tarinaan värikkyyttä. Hienoiseksi helpotuksekseni koko kirja ei keskittynyt Kreikkaan, vaan tapahtumapaikaksi siirtyi pian taas Helsinki, vaikka itse Hukkavaaraan ei tässä kirjassa päästykään.

Kirjan keskitienoilla tykkäsin jo kovasti uusista hahmoista, kuten Mitjasta ja Chaoimhesta, jotka olivat aluksi tuntuneet minulle aika etäisiltä. Tarinan loppu on veretseisauttava, jännitys on poikkeuksellisen huimaa. Innostuin siitä, kuinka Rouhiainen on ujuttanut Jäljitettyyn pienen murhamysteerintapaisen, vaikkei kovin ennalta-arvaamattoman. Tällainen ei kuitenkaan ole kirjan teema, ja sen kirjailija pitää taidokkaasti mielessään. Tyydyttävää on myös se, että sarja on kirja kirjalta muuttunut koko ajan omaperäisemmäksi.

Susiraja on tässä vaiheessa todellakin ansainnut paikkansa suosikkikirjasarjojeni hyllyssä. Mikä upea tarina!

Arvosanani numeroina: 4/5 

Kommentit