Rick Yancey - Viides aalto: Ääretön meri

Sci-fi, nuortenkirjallisuus, tieteiskirjallisuus

Englanninkielinen alkuteos 2014, The Fifth Wave: The Infinite Sea (suomentanut Ulla Selkälä, 2015, WSOY)

Sarja: Viides aalto, #2

Varoitus! Vähäisiä spoilereita Viides aalto-kirjasta!

"Selviytyminen neljästä ensimmäisestä aallosta oli lähes mahdottomuus. Nyt Cassie Sullivan elää maailmassa, jossa ihmisten välinen luottamus on mennyttä. Viidennen aallon hyökyessä Cassie tovereineen saa todistaa Toisten lopullista tavoitetta. Edessä on viimeinen taistelu elämän ja kuoleman, toivon ja toivottomuuden, rakkauden ja vihan välillä."

- takakannen kertomaa, WSOY

Cassie Sullivan on onnistunut pelastamaan pikkuveljensä Sammyn Camp Havenin kuolemanleiristä, ja selvittämään totuuden Maan vihollisista. Vai onko se sittenkään totuus? Luottamuspula painaa Cassien tovereita, eivätkä Evan Walkerin ja Hakan katoamiset helpota asiaa. Piileskely hylätyssä hotellissa käy kaikkien hermoille, mutta nuoret eivät osaa päättää mitä tehdä: odottaako Hakan ja Evanin paluuta, vai lähteä liikkeelle paremman piilopaikan toivossa? Vai onko jo kaikkien kannalta liian myöhäistä?

Arvioni:

Kyllä, mielenkiinto sai minut lopulta tarttumaan tähän Viides aalto-trilogian toiseen kirjaan. Äärettömässä meressä kertojaksi astuu Zombin ja Cassien seuraksi myös edellisestä osasta tutuksi tullut Zombin toveri, Haka, jota siinä eniten seurataankin. Ääretön meri on trilogian ensimmäiseen osaan nähden harkitummin, taidokkaammin ja järjestelmällisemmin rakennettu romaani. Se on edeltäjäänsä silmäänpistävän paljon ohuempi, mutta loistava väliosa, joka johdattelee lukijan tyynesti kohti trilogian päätösosan tapahtumia. Itse pidin siitä enemmän kuin aloitusosasta. Juonenkäänteet ovat hyytäviä ja ennalta-arvaamattomia, ja vaikka joidenkin niistä sisältö kummastuttaa, ne saavat sydämen läpättämään.

Suosittelenko tätä kirjaa? Totta ihmeessä!

Arvosanani numeroina: 4/5

Kommentit